GYAKORI KÉRDÉSEK

Kérdése van? Válasszon kategóriát, és megkapja a választ a leggyakoribb kérdésekre.

Duracell

TÁROLÁS

Show / hide

Mikor kell kivennem az elemeket a készülékemből?

Az elemeket vegye ki a készülékből, ha:

  • a készüléket várhatóan hónapokig nem fogja használni
  • ha az elemek elhasználódtak (hogy megakadályozza az elem esetleges szivárgásából eredő károkat)
  • ha a készülék éppen háztartási hálózati (váltó) árammal működik
Show / hide

Mi a teendő, ha a készülékben egy elem szivárog?

Noha a legtöbb elem olyan kémiai anyagokat tartalmaz, amelyek a bőrre nem ártalmasak, mégis ugyanúgy kell kezelni őket, mint minden más vegyi anyagot. A kifolyt kémiai anyagok kezelését mindig az előírásokkal összhangban végezze. Az elemek kémiai anyagai ne kerüljenek a szembe és a szájba. Ha mégis a szemébe vagy szájába jutna ilyen jellegű anyag, azonnal forduljon orvoshoz.

Show / hide

A hőmérséklet hatással van az elemekre?

Azt ajánljuk, hogy az elemeket szobahőmérsékleten, száraz helyen tárolja. A szélsőséges meleg, vagy hideg hőmérséklet kihathat az elem teljesítményére. Az elemmel működő készülékeket se helyezze meleg helyekre. Továbbá a hűtés sem szükséges és nem is ajánlott.

Show / hide

Milyen hatással vannak a Duracell elemek a környezetre?

1993-ban saját kezdeményezésünkre kivontuk elemeinkből a hozzáadott higanyt. „Alkálielemeink főként olyan hétköznapi anyagokat tartalmaznak, mint az acél, a cink és a mangán és helyes használat, illetve megfelelő hulladékártalmatlanítás esetén semmilyen veszélyt nem jelentenek az egészségre vagy a környezetre. Továbbá a környezetbarát szempontokat szem előtt tartva megszüntettük a PVC-csomagolásunkat, helyette magas rosttartalmú lapokat és RPET (újrahasznosított PET) buborékfóliát használunk. Ez egy teljes körű, környezetbarát csomagolási megoldás, amely jelenleg a PVC egyik legjobb alternatívája. A nagy teljesítményű alkálielemek világszinten vezető gyártójaként tudatában vagyunk annak, milyen nagy felelősségünk van a környezet megóvásában. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy elemeinket olyan módszerekkel tervezzük, gyártsuk és forgalmazzuk, amelyek a lehető legkisebb hatással vannak a környezetre. Részt veszünk a Call2Recycle programban is, hogy biztosítsuk az elemek biztonságos és megfelelő újrahasznosítását, illetve ártalmatlanítását.”

Show / hide

Ha egy elem anyaga kifolyt, hogyan tudom feltakarítani?

Ha egy elem anyaga kifolyt, a teendők a következők. Jól szellőző helyen végezze a tisztítást. Viseljen védőkesztyűt és -szemüveget. Fogkefét vagy pamutdarabot használva távolítsa el a kifolyt anyagot az elektromos érintkezőkről. Mielőtt új elemet helyezne bele, győződjön meg róla, hogy a műszaki cikk teljesen száraz-e. A további problémák elkerülésére érdemes megfogadnia az alábbi tanácsokat.
Ugyanabban a készülékben ne használjon különböző márkájú elemeket.
Mielőtt hosszú időre elteszi a készüléket, vegye ki belőle az elemeket.
Az alkálielemek, a NiCAD és a NiMH típusú elemek kifolyt anyagának eltávolításakor használjon egy evőkanál bórsavat négy liter vízben feloldva, vagy fele-fele arányban vízzel hígított ecetet vagy citromlevet.

Show / hide

Ha hosszabb ideig nem fogom használni a készülékemet, kivegyem belőle az elemeket?

Igen. Vegye ki az elemeket készülékéből, ha azt várhatóan hónapokig nem fogja használni.

Show / hide

Az elemeket hűtőben kell tárolnom?

Azt ajánljuk, hogy az elemeket szobahőmérsékleten, száraz helyen tárolja. A szélsőséges meleg vagy hideg hőmérséklet kihathat az elem teljesítményére. Az elemmel működő készülékeket se helyezze meleg helyekre. Továbbá a hűtés sem szükséges és nem is ajánlott.

Show / hide

Mit tegyek az elhasználódott elemekkel?

Minden újratölthető elemet újra kell hasznosítani. Más elemek esetében is lehetséges, sőt ajánlott az újrahasznosítás. Erről a témáról bővebben a karbantartási és hulladékkezelési részben olvashat.

Duracell Duracell

Kapcsolat

Nem találta meg itt a választ? Írjon nekünk, és 48 órán belül válaszolunk.

Kapcsolat