GYAKORI KÉRDÉSEK

Kérdése van? Válasszon kategóriát, és megkapja a választ a leggyakoribb kérdésekre.

Duracell

BIZTONSÁG

Show / hide

Tölthetek más márkájú, újratölthető elemeket Duracell töltőben?

Igen, a Duracell töltők más márkájú NiMH, AA vagy AAA elemeket is feltöltenek. Ugyanakkor a Duracell nem vállal felelősséget más elemmárkák minőségéért, biztonságáért vagy teljesítményéért, ezért a Duracell töltőkhöz a Duracell újratölthető elemeit ajánljuk használni.

Show / hide

Az elemtartó rekeszt ki kell tisztítani?

A legjobb teljesítmény érdekében tartsa tisztán az elem és a tartórekesz érintkező felületeit. Az elemek behelyezése előtt minden alkalommal tisztítsa meg őket egy tiszta ceruzaradírral, vagy tiszta ronggyal.

Show / hide

Az elem felmelegedett a zsebemben. Ez normális?

Nem, az éppen nem használt elemeknek nem szabadna felmelegedniük. Az elemek csomagolásán elhelyeztünk egy vásárlóknak szóló figyelmeztetést, hogy ne hordják, vagy tárolják az elemeket a zsebükben, vagy a tárcájukban. Fémtárggyal érintkezve ugyanis merülni kezdhetnek, a szivárgás, vagy a törés, repedés pedig személyi sérülést okozhat.

Show / hide

Szétszedhetek egy elemet?

Nem. Ne bontsa meg az elemeket. Egy elem megbontásakor az összetevőkkel történő érintkezés személyi sérülést vagy tüzet okozhat.

Show / hide

A Duracell elemek tartalmaznak higanyt?

Nem, A Duracell minden típusú eleme higanymentes. Büszkék vagyunk rá, hogy 1993-ban saját kezdeményezésünkre általános felhasználású elemeinkben (AAA, AA, C, D és 9V méret) megszüntettük a higany használatát. Alkálielemeink főleg olyan hétköznapi fémekből készülnek, mint az acél, a cink és a mangán és megfelelő használat, illetve hulladékártalmatlanítás esetén semmilyen veszélyt nem jelentenek az egészségre, vagy a környezetre. 2011 januárja óta minden hallókészülékbe való elemünk is higanymentes, a The Mercury-Containing and Rechargeable Battery Act (A higanytartalomra és újratölthető elemekre vonatkozó rendelet) előírásaival összhangban.

Show / hide

Mi a teendő, ha a készülékben egy elem szivárog?

Noha a legtöbb elem olyan kémiai anyagokat tartalmaz, amelyek a bőrre nem ártalmasak, mégis ugyanúgy kell kezelni őket, mint minden más vegyi anyagot. A kifolyt kémiai anyagok kezelését mindig az előírásokkal összhangban végezze. Az elemek kémiai anyagai ne kerüljenek a szembe és a szájba. Ha mégis a szemébe vagy szájába jutna ilyen jellegű anyag, azonnal forduljon orvoshoz.

Show / hide

Normális, ha a Duracell NiMH újratölthető elemek felmelegszenek töltés közben?

Igen, az normális, ha az elemek és a töltő is felmelegszik töltés közben.

Show / hide

Nedves lett az elemem és most egy fehér, porszerű anyag jelent meg rajta. Mit tegyek?

Az olyan ritka esetekben, amikor például az elem nedvessé válik, vagy fehér porszerű anyag jelenik meg rajta, nem sok mindent tehet. Az egyetlen, amit az elemmel tehet, hogy a megfelelő módon kiveszi és ártalmatlanítja és azonnal, szappanos vízzel lemossa a testének vagy a ruhájának az elemmel érintkezésbe került felületét. Ha a szemmel is érintkezésbe került, rögtön öblítse ki folyó vízzel legalább 15 percen keresztül és utána haladéktalanul forduljon orvoshoz.

Show / hide

A gyerekeim szeretnek az elemekkel játszani. Ez nem gond?

A kisgyerekeknek nem szabad játszaniuk az elemekkel. Az elemek nem játékszerek, hanem műszaki cikkek számára készült tárgyak. Ne feledje, hogy bár az elemek népszerű, hétköznapi eszközök, a kémiai reakciók hordozható áramforrássá teszik őket. Az elemeket sosem szabad szétszedni, erőszakos beavatkozásnak kitenni, helytelenül használni vagy játéknak tekinteni. Noha a legtöbb elem olyan kémiai anyagokat tartalmaz, amelyek a bőrre nem ártalmasak, mégis ugyanúgy kell kezelni őket, mint minden más vegyi anyagot. A kifolyt kémiai anyagok kezelését mindig az előírásokkal összhangban végezze. Az elemek kémiai anyagai ne kerüljenek a szembe és a szájba. Ha mégis a szemébe vagy szájába jutna ilyen jellegű anyag, azonnal forduljon orvoshoz. A biztonság kedvéért gyerekek csak felelősségteljes felnőtt szigorú felügyelete alatt használhatják az elemeket.

Show / hide

Az elemeimen kínai feliratok vannak. Mit jelent ez?

Azt jelentik, hogy az elemek higanymentesek.

Show / hide

Hova kell a + és a – jelnek kerülnie?

Az elemek behelyezéséhez figyelmesen kövesse a készülékén található instrukciókat és győződjön meg arról, hogy a + (plusz) és a – (mínusz) pólusok megfelelően helyezkednek el. FIGYELMEZTETÉS: Néhány olyan készülék, amelynél három vagy több elem használata szükséges, akkor is megfelelő működést mutathat, ha az egyik elemet helytelenül helyezték be. Az ilyen használat az elem szivárgásához vagy megrepedéséhez vezethet és a készülék sérülését okozhatja.

Show / hide

Eltüzelhetem az elemet?

SOHA ne gyújtsa meg vagy dobja tűzbe az elemeket — felrobbanhatnak, megrepedhetnek és biztonsági kockázatot jelenthetnek.

Show / hide

Az alkálielemek újratölthetők?

Csak azok az elemek tölthetők újra, amelyeken szerepel az „újratölthető” („rechargeable”) jelzés. A nem újratölthető elemek újratöltésére tett bármilyen kísérlet szivárgással, vagy az elem sérülésével járhat. Mi az NiMH Duracell újratölthető elemek használatát javasoljuk. A töltőinkkel több százszor is újratöltheti őket.

Show / hide

MILYEN KÉSZÜLÉKEKBEN NEM HASZNÁLHATUNK ÚJRATÖLTHETŐ ELEMEKET?

Újratölthető elemeket nyugodtan használhat minden olyan eszközben, amelyben egyébként alkálielemet használna, amennyiben a készülék gyártója ezt másként nem írja elő. A készülék márkájától eltérő újratölthető elem használata nem okoz problémát.

Duracell Duracell

Kapcsolat

Nem találta meg itt a választ? Írjon nekünk, és 48 órán belül válaszolunk.

Kapcsolat